Ik ben trotse moeder van drie kinderen en intussen ook fiere oma van twee kleindochters en een kleinzoon. Van basisopleiding ben ik onderwijzeres en daarnaast volgde ik een 4-jarige opleiding tot Gestalttherapeute. Onder mijn rubriek ‘Hoe werk ik?’ wordt het duidelijk wat dit inhoudt. Naast de leer van de gestalt* neem ik het gedachtengoed van Ivan Nagy** mee in mijn praktijk. Dit betekent dat iedereen in relatie staat tot zijn omgeving (context), met daarbij extra aandacht voor de verschillende generaties.

Ik ben hooggevoelig, wat meebrengt dat ik heel bewust in het leven sta. Waarden als authenticiteit  en openheid draag ik hoog in het vaandel. Mijn grootste geluk is mijn vaardigheden kunnen inzetten en ervaren hoe anderen hier ‘beter’ van worden. ‘Gedeelde smart is halve smart’ en ‘gedeelde vreugde is dubbele vreugde’. Ik mag zeggen dat ik beschik over een grote dosis levenservaring en zelf doorwerkte thema’s. Dit maakt dat ik ruimdenkend ben en zeer goed kan inleven.  Echt luisteren in plaats van te oordelen. Als we kunnen begrijpen waarom we handelen zoals we handelen, dan leren we onszelf graag zien en vinden we de kracht om het anders te gaan doen.

En dan komen we bij het uiteindelijke doel van de Gestalttherapie:  je eigen kracht en talenten aanboren om je leven in eigen handen te kunnen nemen en je niet langer te ‘laten’ leven.

*‘Het eigen gezicht van de gestalttherapie’ Georges Lambrechts

** ‘“De onverbrekelijke band tussen ouders en kinderen”, Over de denkbeelden van Ivan Boszormenyi-Nagi en Helm Stierlin ‘,   Annelies Onderwater